Facility Hours

Информација за поважни органи и поважни телефони 

Иформации  каде може да паркирате во Центар

Формулари и  начин на поднесување и пополнување

Park and Recreations

Поважни локалитети, паркови и места за рекреација

Почитувани сограѓани,

Ви благодарам за поддршката и довербата што ја давате на Општина Центар и на мене како нејзин градоначалник.

Ги решаваме проблемите на граѓаните и секојдневно работиме на подобрување на животот во општината.

Срдечен поздрав, Градоначалник Саша Богдановиќ

ДУП Во фаза на јавна анкета

Огласна табла

Сите Одлуки, Планови и документации јавно објавени на нашата огласна табла

Последни новости

Дознајте што се случува во нашата Општина.

Реконструирани улиците „Периша Савелиќ“ и „Салвадор Аљенде“ во населба Водно

Активности

По барање на жителите на Центар кои живеат во населба Водно, Општина Центар... Повеќе → Реконструирани улиците „Периша Савелиќ“ и „Салвадор Аљенде“ во населба Водно

Минатата недела санкционирани се 110 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Активности

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со... Повеќе → Минатата недела санкционирани се 110 непрописно паркирани возила на територија на Општина Центар

Дневен ред за 50. седница на Совет на Општина Центар

Совет

Дневен ред за 50-та седница на Совет на Општина Центар, закажана за 6.8.2020... Повеќе → Дневен ред за 50. седница на Совет на Општина Центар

Во салата на Советот на Општина Центар презентиран предлог ДУП-от Градска четврт Ц 06 – Стара железничка станица

Активности

На јавната презентација во Сала на Совет на Општина Центар денес (30.07.2020) со... Повеќе → Во салата на Советот на Општина Центар презентиран предлог ДУП-от Градска четврт Ц 06 – Стара железничка станица

Се реконструираат детските занимални во градинката „13 Ноември“ – Јасмин и се врши санација на санитарните чворови во ООУ „11 Октомври“

Активности

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ и претставници од... Повеќе → Се реконструираат детските занимални во градинката „13 Ноември“ – Јасмин и се врши санација на санитарните чворови во ООУ „11 Октомври“

Официална
ГИС мапа на Општина Центар

Детално за општината

Општина Центар е прва општина во Македонија која го воведе ГИС (Географски Информациски Систем) порталот, со што го олесни и поедностави пристапот на информации до граѓаните за урбанистичкото планирање во општината.

Со воведувањето на оваа технологија, секој оној кој е заинтересиран за урбанистичкото планирање, но и за изгледот на важечките Детални Урбанистички Планови, може од својот компјутер да пристапи до сервисот и да се информира речиси за секој детал во постапката за носење на ДУП-овите.

centar satelitska dupovi i cetvrti
_uploads_thumbs_resize_800x420_348650

ФОТОГАЛЕРИЈА

Close Search Window