Facility Hours

Информација за поважни органи и поважни телефони 

Иформации  каде може да паркирате во Центар

Формулари и  начин на поднесување и пополнување

Park and Recreations

Поважни локалитети, паркови и места за рекреација

Почитувани сограѓани,

Ви благодарам за поддршката и довербата што ја давате на Општина Центар и на мене како нејзин градоначалник.

Ги решаваме проблемите на граѓаните и секојдневно работиме на подобрување на животот во општината.

Срдечен поздрав, Градоначалник Саша Богдановиќ

Детални урбанистички планови

Јавна анкета

Огласна табла

Сите Одлуки, Планови и документации јавно објавени на нашата огласна табла

Последни новости

Дознајте што се случува во нашата Општина.

Богдановиќ: Не се откажуваме од мораториумот

Пресс

Општина Центар со разочарување ја прими веста дека вчера Уставниот Суд... Повеќе → Богдановиќ: Не се откажуваме од мораториумот

Општина Центар го одбележа Светскиот ден на поезијата

Култура

Богдановиќ: Читалните продолжуваат да работат, младите да ги користат... Повеќе → Општина Центар го одбележа Светскиот ден на поезијата

Јавен повик за изработка на урбанистички планови

Активности

Градоначалникот на општина Центар распиша Јавен повик за иницијативи за... Повеќе → Јавен повик за изработка на урбанистички планови

Утре, крводарителска акција во организација на Општина Центар

Активности

Утре, 6 март (среда), Општина Центар во соработка со општинската организација... Повеќе → Утре, крводарителска акција во организација на Општина Центар

Во ООУ Димитар Миладинов, регионална конференција на наставниците од поранешна Југославија

Активности, Образование

Денес, во ООУ Димитар Миладинов започна Првата образовна конференција на... Повеќе → Во ООУ Димитар Миладинов, регионална конференција на наставниците од поранешна Југославија

Официална
ГИС мапа на Општина Центар

Детално за општината

Општина Центар е прва општина во Македонија која го воведе ГИС (Географски Информациски Систем) порталот, со што го олесни и поедностави пристапот на информации до граѓаните за урбанистичкото планирање во општината.

Со воведувањето на оваа технологија, секој оној кој е заинтересиран за урбанистичкото планирање, но и за изгледот на важечките Детални Урбанистички Планови, може од својот компјутер да пристапи до сервисот и да се информира речиси за секој детал во постапката за носење на ДУП-овите.

centar satelitska dupovi i cetvrti
_uploads_thumbs_resize_800x420_348650

ФОТОГАЛЕРИЈА

Close Search Window