Facility Hours

Информација за поважни органи и поважни телефони 

Иформации  каде може да паркирате во Центар

Формулари и  начин на поднесување и пополнување

Park and Recreations

Поважни локалитети, паркови и места за рекреација

Почитувани сограѓани,

Ви благодарам за поддршката и довербата што ја давате на Општина Центар и на мене како нејзин градоначалник.

Ги решаваме проблемите на граѓаните и секојдневно работиме на подобрување на животот во општината.

Срдечен поздрав, Градоначалник Саша Богдановиќ

ДУП ВО ФАЗА НА ЈАВНА АНКЕТА

З 12 Парк и дел од Дебар Маало 2

Огласна табла

Сите Одлуки, Планови и документации јавно објавени на нашата огласна табла

Последни новости

Дознајте што се случува во нашата Општина.

Изминатата недела санкционирани 272 непрописно паркирани возила во Центар

Активности

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со... Повеќе → Изминатата недела санкционирани 272 непрописно паркирани возила во Центар

Повторна јавна презентација и повторна јавна анкета за ДУП Градска четврт З 12 – локалитет Парк 1 и дел од Дебар Маало 2

Активности

Врз основа на член 24 од Законот за просторно и урбанистичко планирање... Повеќе → Повторна јавна презентација и повторна јавна анкета за ДУП Градска четврт З 12 – локалитет Парк 1 и дел од Дебар Маало 2

ЈП ПОЦ: Пазарџиите протестираат за да продолжат со злоупотребите кои ги вршат секојдневно

Активности

Во изминатите неколку дена пазарџиите од „Зелен Пазар “протестираат... Повеќе → ЈП ПОЦ: Пазарџиите протестираат за да продолжат со злоупотребите кои ги вршат секојдневно

Изминатата недела санкционирани вкупно 216 непрописно паркирани возила

Активности

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со... Повеќе → Изминатата недела санкционирани вкупно 216 непрописно паркирани возила

Дневен ред за 40-та седница на Совет

Совет

Дневен ред за 40-та седница на Совет на Општина Центар – Скопје, закажана... Повеќе → Дневен ред за 40-та седница на Совет

Официална
ГИС мапа на Општина Центар

Детално за општината

Општина Центар е прва општина во Македонија која го воведе ГИС (Географски Информациски Систем) порталот, со што го олесни и поедностави пристапот на информации до граѓаните за урбанистичкото планирање во општината.

Со воведувањето на оваа технологија, секој оној кој е заинтересиран за урбанистичкото планирање, но и за изгледот на важечките Детални Урбанистички Планови, може од својот компјутер да пристапи до сервисот и да се информира речиси за секој детал во постапката за носење на ДУП-овите.

centar satelitska dupovi i cetvrti
_uploads_thumbs_resize_800x420_348650

ФОТОГАЛЕРИЈА

Close Search Window